Nieuw en Exclusief in Nederland: ABSTRACTA SYSTEM

Nieuw en Exclusief in Nederland: ABSTRACTA SYSTEM

 

Persbericht Abstracta System, januari 2019


De Machinekamer lanceert het ABSTRACTA SYSTEM in Nederland


De Machinekamer is onlangs gestart met de verkoop van het Abstracta kasten systeem van Poul Cadovius in Nederland. “Wij zijn trots dat wij als specialist op het gebied van tijdloos design en vintage design klassiekers, dit prachtige systeem exclusief kunnen aanbieden in Nederland. Het Scandinavische design past uitstekend bij onze collectie en door de modulaire opbouw zijn de mogelijkheden groot” aldus Olger Blase, liefhebber van designklassiekers en mede-eigenaar van De Machinekamer.
Met dit systeem is het mogelijk om op een eenvoudige manier een kast of ander meubel samen te stellen. Ook voor winkelinrichting is het Abstracta systeem zeer geschikt. De Machinekamer levert het originele framewerk met eigentijdse legborden. “Met het Abstracta System kun je écht je eigen kast samenstellen. Niet dertien in een dozijn, maar een kast die past bij jouw ruimte, wensen en smaak. Ben je er op uitgekeken, dan kun je met de onderdelen zo weer een andere kast of zeg een salontafel maken”, aldus Olger.

 

Abstracta System

Abstracta is een modulair systeem wat door zijn tijdloze ontwerp uitstekend is toe te passen in elk interieur. Het is bedacht in de jaren '60 door de Deense architect Poul Cadovius. Het modulaire systeem was het eerste in zijn soort dat complexe bouwvormen snel en eenvoudig mogelijk maakte. Met behulp van de losse componenten kunnen tal van vormen en meubels gerealiseerd worden.
Het systeem bestaat uit twee basiscomponenten; buizen en verbindingsstukken. Het voordeel van dit systeem zit hem in de eenvoud en flexibiliteit ervan; grote of kleine varianten kunnen snel worden samengesteld. Het systeem heeft een pure en elegante uitstraling.

 

Poul Cadovius

Poul Cadovius (1911 - 2011 ) was een van de meest kleurrijke en succesvolste personen in de geschiedenis van de Deense meubelindustrie. Ontwerper van de bekende Royal System kasten, s werelds eerste wandgemonteerde kastsysteem. Het zwevende, modulaire systeem Royal System is zo ontwerpen dat de bergruimte niet ten koste ging van het vloeroppervlak. Dit was revolutionair op het gebied van de traditionele kastsystemen. Het Royal System won de gouden medaille op de Finse meubelbeurs in 1950 en de zilveren medaille op de XI Triennale di Milano in 1957 en is tegenwoordig nog steeds kenmerkend voor het modern design uit de jaren 1950 en '60.
Na het succes met Royal Systems bedacht Cadovius het bekroonde en wereldberoemde Abstracta System. Voor de meubelbeurs in Keulen van 1962 werden vier koepelvormige hallen gebouwd met het systeem. Hierdoor kreeg het Abstracta System onmiddellijke wereldwijde bekendheid.


Abstracta System productspecificaties


De metalen buizen (ø13 mm) zijn verkrijgbaar in zwart, wit en chroom. De legborden zijn verkrijgbaar in metaal, eiken of walnoot hout, glas en in vier kleuren Forbo Desktop.

Meer over Abstracta System op abstractasystem.nl.

 

De Machinekamer

De Machinekamer is een meubelwinkel met een grote collectie vintage  designklassiekers en een groeiende collectie unieke nieuwe design meubels en heruitgaven van Nederlandse designklassiekers. Tubax en Sav&Økse (sotafels.nl) zijn labels van De Machinekamer. De Machinekamer is daarnaast de exclusieve leverancier van de herproductie van de Galvanitas S16 (galvanitas-s16.com) . Meer over De Machinekamer.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over het Abstracta System kun je terecht op abstractasystem.nl Verschillende opstellingen van het Abstracta System staan in onze showroom in Zaandam. De showroom is in Zaandam (Stormhoek 39) en is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 t/m 17.30 uur.


Einde persbericht –

Voor meer informatie kun je contact opnemen met De Machinekamer
Telefoon: +31 (0) 75 – 711 3930
Mail: [email protected]

Onderstaande afbeeldingen mogen gebruikt worden voor publicatie. Mochten er hoge resolutiebeelden nodig zijn, neem dan contact met ons op.