• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Collectie Abstracta System

Bekijk hier de hele Abstracta collectie. Alles wat je nodig hebt voor je modulaire Abstracta systeem. Van complete kasten tot de losse onderdelen om je eigen (wand)kast samen te stellen.

Collectie Abstracta System

Abstracta System

Abstracta is een modulair systeem wat door zijn tijdloze ontwerp uitstekend is toe te passen in elk interieur. Het is bedacht in de jaren '60 door de Deense architect Poul Cadovius. Het modulaire systeem was het eerste in zijn soort dat complexe bouwvormen snel en eenvoudig mogelijk maakte. Met behulp van de losse componenten kunnen tal van vormen en meubels gerealiseerd worden.
Het systeem bestaat uit twee basiscomponenten; buizen en verbindingsstukken. Het voordeel van dit systeem zit hem in de eenvoud en flexibiliteit ervan; grote of kleine varianten kunnen snel worden samengesteld. Het systeem heeft een pure en elegante uitstraling.

 

Poul Cadovius

Poul Cadovius (1911 - 2011 ) was een van de meest kleurrijke en succesvolste personen in de geschiedenis van de Deense meubelindustrie. Ontwerper van de bekende Royal System kasten, s werelds eerste wandgemonteerde kastsysteem. Het zwevende, modulaire systeem Royal System is zo ontwerpen dat de bergruimte niet ten koste ging van het vloeroppervlak. Dit was revolutionair op het gebied van de traditionele kastsystemen. Het Royal System won de gouden medaille op de Finse meubelbeurs in 1950 en de zilveren medaille op de XI Triennale di Milano in 1957 en is tegenwoordig nog steeds kenmerkend voor het modern design uit de jaren 1950 en '60.
Na het succes met Royal Systems bedacht Cadovius het bekroonde en wereldberoemde Abstracta System. Voor de meubelbeurs in Keulen van 1962 werden vier koepelvormige hallen gebouwd met het systeem. Hierdoor kreeg het Abstracta System onmiddellijke wereldwijde bekendheid.