• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Poul Cadovius

Poul Cadovius

 

Poul Cadovius (1911 - 2011 ) was een van de meest kleurrijke en succesvolste personen in de geschiedenis van de Deense meubelindustrie.

Oorspronkelijk opgeleid als zadelmaker en stoffeerder, raakte Cadovius geïnteresseerd in industrieel ontwerpen en richtte in 1945 zijn eigen meubelproductiebedrijf op onder de naam Royal Systems. Kort daarna in 1948 ontwierp  Cadovius één van ’s werelds eerste wandgemonteerde kastsystemen. Het zwevende, modulaire systeem is  zo ontwerpen dat de bergruimte niet ten koste ging van het vloeroppervlak. Dit was revolutionair op het gebied van de traditionele kastsystemen. Het Royal System won de gouden medaille op de Finse meubelbeurs in 1950 en de zilveren medaille op de XI Triennale di Milano in 1957 en bleef een kenmerk van modern design uit de jaren 1950 en '60.

Vervolgens bedacht hij het bekroonde en wereldberoemde Abstracta System. Er werden voor de meubelbeurs in Keulen van 1962  vier koepelvormige hallen gebouwd met het systeem. Hierdoor kreeg het Abstracta System onmiddellijke wereldwijde bekendheid. Er volgde nog tal van iconische ontwerpen.

 

Royal Sytem Cadovius

 

Ergens tussen 1964 en 1967 kocht Cadovius de gerenommeerde meubelfabrikant France & Søn - en uiteindelijk hernoemde hij het bedrijf CADO. Cadovius werkte samen met het indrukwekkende aanbod aan iconische Deense ontwerpers, waaronder Sigvar Bernadotte, Grete Jalk, Arne Vodder, Edvard Kindt-Larsen en Finn Juhl.

Cadovius was een uitzonderlijke ondernemer en innovator, wat resulteerde in wel meer dan 400 patenten tijdens zijn lange carrière. Naast het ontwerpen van meubels bezat Poul Cadovius ook een werf en ontwikkelde vele andere verschillende producten, zoals bouwmaterialen en glasvezelcomponenten.

 

Design Poul Cadovius